Bli medlem knapp

Artgalleri

Her finner dere et lite presentasjonsgalleri over 18 av våre mest ettertraktede sportsfisker i ferskvann, og det er disse fiskeartene, med unntak av den sjeldne aspen, som også frekventerer på storfiskelistene til NMUs kjente specimenkonkurranse. Vi har her plukket ut noen bilder, fra vår store database, av hver art som på en god måte skal vise de forskjellige artenes karakteristikker og særegenheter tatt i forskjellige fiskesituasjoner og årstider og flotte poseringer av og med fiskene. Flere av disse fiskeartene kan fiskes igjennom hele sesongen og der har vi valgt ut bilder som viser den aktuelle arten både sommer som vinter. For blandt annet gjedde er det flere små serier med bilder som viser forskjellige fiskesituasjoner og årstider, mens andre arter kun er sommerfisk!

Vi håper at du som gjest på våre sider skal kunne lære mer om disse spennende og flotte sportsfiskene sine kjennetegn og egenarter via dette presentasjonsgalleriet.

Det kan også tillegges at stort sett alle fiskene i dette galleriet er fotografert i levende tilstand og gjenutsatt etter fangst. Ikke bare er det forvaltningsmessig smart å sette tilbake de store eksemplarene av hver art, men fiskens naturlige farger og særegenhet kommer også mye bedre frem på et bilde som er tatt av et levende eksemplar. Dette synes også veldig tydelig på mange av de fine bildene som du finner her. Velbekomme!

Top